1

KWALITEITSREPARATIEWERK

Alle reparaties worden uitgevoerd in overeenstemming met de kwaliteitsnormen en gecertificeerd met een eindinspectie.

2

BELEEFDHEID EN MOBILITEIT

Wij zullen u voorzien van de noodzakelijke mobiliteitsondersteuning om uw ongemakken met betrekking tot de immobilisatie van uw voertuig op te lossen zodat u uw weg kunt vervolgen.

3

TIJDIGHEID

Alle reparatiewerkzaamheden worden gepland in overeenstemming met uw vereisten en die van de werkplaats om de afgesproken tijd waarop uw auto weer aan u afgeleverd wordt te respecteren.

4

VOERTUIGINSPECTIE

Uw auto zal gecontroleerd worden in uw aanwezigheid om de toestand ervan te verifiëren en overleg te plegen met het personeel van de garage over het te verrichten werk en eventuele noodzakelijke aanvullende werkzaamheden.

5

TRANSPARANTIE EN VOLLEDIGHEID VAN INFORMATIE

Alle fases van onze reparatiewerkzaamheden zullen gedetailleerd aan u worden uitgelegd en u zult alle informatie krijgen die u wenst.

6

PROFESSIONALITEIT EN VAKKUNDIGHEID

​Wij kennen uw auto en zijn in staat u voor alle reparaties bij te staan, met de ondersteuning van gekwalificeerde deskundigen en technische databases.

7

KLANTENSERVICE

Wij leveren informatie over modellen, diensten van het verkoopnetwerk en de servicepunten, en wij bieden u oplossingen voor uw problemen.

U kunt contact opnemen met de Everywhere Lancia Klantenservice via het universele gratis telefoonnummer 00 800 526 24200 (GSM 0800 55 333), het tabblad "Contact" op de homepage van deze website te gebruiken of door de app Everywhere Lancia Mobile te downloaden die gratis beschikbaar is op de Apple Store en Google Play.​​​