1912 – 2012:
Met meer dan honderd jaar ervaring en technologie, is PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL vandaag de dag een nieuw gestructureerde organisatie, die de reeds lang bestaande producten en merken aanbiedt als deel van FIAT.

Na het delen van de geschiedenis, waarden en jarenlange ervaring van het merk is PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL, een Maleisische multinational in de smeermiddelensector die in 2008 het merk FL SELENIA, beter bekend als FIAT OLIE of FIAT SMEERMIDDELEN kocht, nu actief in meer dan 20 landen wereldwijd, in de productie, distributie en verkoop van smeermiddelen, functionele vloeistoffen en antivries van topkwaliteit voor de automobielsector.

Door te werken in een co-engineeringproces met de FIAT Group streeft PETRONAS LUBRICANTS er dagelijks naar het productieproces van zijn motoroliën en functionele vloeistoffen te verbeteren, door smeermiddelen te ontwikkelen voor specifiek gebruik in afzonderlijke voertuigmodellen in lijn met motorontwikkeling, voor resultaten die elke keer de internationale specificaties overtreffen.

PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL overkoepelt meer dan 30 verschillende merken, met inbegrip van SELENIA, PARAFLU, TUTELA, allemaal producten die geleverd worden voor originele onderdelen voor alle voertuigen van de groep, met gecertificeerde oorsprong die wordt vermeld in de instructieboeken van Fiat, Alfa Romeo en Lancia voertuigen.

Iedereen die zijn vertrouwen schenkt aan PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL, van de fabrikant tot de eindklant, kan rekenen op een uitzonderlijk team van specialisten en op producten van hoge kwaliteit die voldoen aan alle vereiste kenmerken van veiligheid, prestaties, verbruik en milieuvriendelijkheid.

SELENIA ENGINE OIL

​PETRONAS SELENIA SMEERMIDDELEN: ESSENTIËLE ELEMENTEN VOOR HET LEVEN VAN UW MOTOR!

Regelmatig uw olie controleren, verlengt de levensduur van uw motor. Uw keuze voor smeermiddel is daarom een fundamenteel deel van het handhaven van excellente prestaties van uw voertuig, evenals het beschermen en optimaliseren van de motorfunctie en het beperken van brandstofverbruik. De uniekheid en originaliteit van Petronas Selenia producten wordt aangetoond door hun C.T.R. (Contractual Technical Reference); een typegoedkeuring, uniek voor elk product, die afgegeven wordt op de basis van rechtsreeks door Fiat Chrysler uitgevoerde tests. De Contractual Technical Reference certificeert de exclusieve typegoedkeuring van elk Petronas Selenia product namens de Fiat Group. Om te garanderen dat u de aanbevolen producten voor uw voertuig kiest, hoeft u alleen de richtlijnen in uw instructieboek te volgen. Het in acht nemen van de geprogrammeerde onderhoudsschema's en het gebruik van de juiste smeermiddelen, vloeistoffen en originele onderdelen zal de betrouwbaarheid en de veiligheid van uw voertuig langdurig verlengen.


DOOR LANCIA AANBEVOLEN SMEERMIDDELEN

PETRONAS SELENIA K PURE ENERGY

PETRONAS SELENIA K PURE ENERGY

Selenia K Pure Energy è il nuovo lubrificante totalmente sintetico per le nuove motorizzazioni a benzina.
Il suo basso contenuto di ceneri permette il superamento della nuova specifica ACEA C3 e la protezione totale del catalizzatore così da allungare il ciclo di vita dello stesso.
I nuovi motori a benzina riescono a coniugare consumi, basse emissioni, guidabilità e prestazioni massima grazie all'adozione di innovative soluzioni tecniche quali l'iniezione diretta e la turbina a geometria variabile. I nuovi propulsori a benzina possono cos fornire notevoli vantaggi in termini di riduzione dell'inquinamento garantendo una ottima guidabilità e silenziosità.

PETRONAS SELENIA WR PURE ENERGY

PETRONAS SELENIA WR PURE ENERGY
Selenia WR Pure Energy is het nieuwe, volledig synthetische smeermiddel dat speciaal ontwikkeld is voor de behoeften van de nieuwste dieselmotoren.
Overtreft de ACEA C2 specificatie, het biedt een gecertificeerd laag asgehalte, dat een belangrijke rol speelt bij de bescherming van de roetfilter tegen verbrandingsresten die gevaarlijke verstoppingen in het filter zelf zouden kunnen veroorzaken.
Selenia WR Pure Energy 5W-30 is het eerste product met het High Fuel Economy System, een speciale formule die aanzienlijke brandstofbesparing oplevert vergeleken met andere producten met dezelfde viscositeitswaarde.

Selenia K Pure Energy è il lubrificante appositamente formulato per massimizzare la fuel economy, garantire il rispetto delle normative anti inquinamento, proteggere i motori destinati ad operare sempre a temperature maggiori ed esaltarne il carattere tipicamente sportivo nelle versioni  dotate di turbocompressore.
Un attento studio ha portato alla definizione di Selenia K Pure Energy, dove la particolare additivazione garantisce una elevatissima stabilità termica che differenzia questo prodotto da tutti i precedenti. Questa caratteristica, unita ad una viscosità molto bassa a freddo e ad un basso coefficiente di attrito fanno del Selenia K Pure Energy il miglior prodotto per ottenere le massime performance del motore garantendo la totale fruibilità e protezione dello stesso.

SAE 5W-40, ACEA C3, API SM/CF, FIAT 9.55535-S2 CONTRACTUAL TECHNICAL REFERENCE N°F603.C07, MB-Approval 229.51, VW 502.00-505.00, VW 505.01, BMW LL-04

Verhoogt de bescherming in de meest gebruikte motoronderdelen: Selenia WR Pure Energy beperkt het gevaar van vervuilding van de turbine aanzienlijk, wat een van de meest voorkomende oorzaken is van verminderde prestaties, en, op de lange duur, defect raken van componenten.
Dit is een smeermiddel met uiterst hoge prestaties, het kan respect voor het milieu combineren, dankzij het lage asgehalte, met brandstofbesparing en bescherming van de steeds beter presterende moderne dieselmotoren.

SAE 5W-30, ACEA C2, FIAT 9.55535-S1 CONTRACTUAL TECHNICAL REFERENCE No.F510.D07

PARAFLU BESCHERMENDE RADIATEURVLOEISTOF

​​PARAFLU: DE BESCHERMENDE RADIATEURVLOEISTOF BIJ UITSTEK

Paraflu is een van de historische Petronas Lubricants merken dat een assortiment  vloeibare koelmiddelen omvat dat niet alleen de radiateur beschermt tijdens de wintermaanden, maar ook overtollige hitte elimineert, zodat het koelcircuit beschermd wordt.
Sinds lang geleden, in de jaren 1980, is het de beschermende vloeistof geweest die gebruikt werd in de koelsystemen van alle voertuigen van de Fiat Group, en de originaliteit ervan is gecertificeerd door de aanbeveling in het Lancia instructieboek, evenals de toevoeging van het product aan de technische specificaties en standaards van de Group.

PETRONAS PARAFLU UP

PETRONAS PARAFLU UP

Een beschermende vloeistof voor de radiateur gebaseerd op geïnhibeerd monoethyleenglycol met organische formule en gemaakt met behulp van O.A.T. (Organic Acid Technology), speciaal ontwikkeld voor koelsystemen die innovatieve materialen zoals lichtgewicht legeringen (magnesium en aluminium) bevatten.

  • Bescherming −40°C +125°C. 
  • Leverbaar in geconcentreerde en klaar-voor-gebruik uitvoeringen.
Om te garanderen dat het koelsysteem van uw auto correct wordt onderhouden, dient u altijd Paraflu beschermingsmiddelen voor radiateurs te gebruiken, die geleverd worden door Petronas Lubricants, en Mopar® originele onderdelen, verkrijgbaar in het volledige officiële Lancia netwerk, omdat ze gegarandeerd worden door de fabrikanten van uw auto als zijnde veilig, kwalitatief hoogwaardig, resistent en milieuvriendelijk.

TUTELA RUITENSPROEIERVLOEISTOF

​​​TUTELA: OPTIMAAL ZICHT VOOR GROTERE VEILIGHEID

Uw zicht is een van de belangrijkste factoren die uw rijveiligheid beïnvloeden. Petronas Tutela Professional SC35 ruitensproeiervloeistoffen zijn ontwikkeld in samenwerking met voertuigfabrikanten, die zich volledig bewust zijn van de specifieke vereisten van moderne materialen en hun klanten maximaal rijcomfort willen bieden. De oorspronkelijke aanbevelingen voor deze producten weerspiegelt hun hoge kwaliteitsnormen die voldoen aan de behoeftes van zelfs de meest veeleisende bestuurders.

tutela_image

​​BELANGRIJKSTE PRODUCTKENMERKEN

Het innovatieve geconcentreerde ruitenreinigingsmiddel gebaseerd op anionische oppervlakte-actieve stoffen:

  • Reinigt, ontvet en verwijdert insecten, muggen, vetresten en smog op efficiënte wijze zonder vegen achter te laten.
  • verlaagt het vriespunt van de ruitensproeiervloeistof tijdens de winter en beschermt zo tegen bevriezing.
  • Dit is een product dat speciaal ontwikkeld is voor het snel en efficiënt reinigen van voor-, achter- en zijruiten en verlichting;
  • Het is compatibel met alle materialen waarmee het in contact komt, zoals lakwerk, rubber, kunststof en chroom.

SLECHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN HOEVEN GEEN SLECHT NIEUWS MEER TE ZIJN ALS U RIJDT MET MAXIMAAL ZICHT.

TUTELA REMVLOEISTOF

Om de componenten van uw remsysteem te beschermen, is het belangrijk om de juiste remvloeistof te gebruiken, een cruciaal element voor de juiste werking van de remsystemen, die ook de activering van het remsamenstel mogelijk maakt. Om maximale veiligheid van het voertuig te garanderen en efficiënte remwerking te behouden, is het belangrijk sommige parameters van deze vloeistof, die mettertijd constant moet blijven, niet te onderschatten.

Daarom vermeldt het onderhoudsschema van de FIAT Group de regelmatige vervanging van de remvloeistof, minstens om de 2 jaar.

tutela_brakes_image

​​REIS VEILIG MET PETRONAS TUTELA REMVLOEISTOF TOP 4

Een remvloeistof moet een serie eigenschappen bieden, die allemaal cruciaal zijn voor de chauffeur en de veiligheid van het voertuig:

  • Resistentie tegen koken om te voorkomen dat zich dampbellen vormen in het systeem ("vapour lock")
  • Viscositeitsindex, die geschikt moet zijn om de juiste werking van het systeem te garanderen, zelfs bij de laagste temperaturen (−40°) 
  • Hygroscopiciteit: de remvloeistof moet het vermogen hebben om het vocht dat binnendringt en in het remcircuit condenseert te absorberen.

​​Remvloeistof moet voldoende smeervermogen hebben om de soepele werking van mechanische componenten te garanderen zonder slijtage of corrosie op metalen delen te veroorzaken, die leiden tot vorming van roest in het systeem. 

De remvloeistoflijn 
PETRONAS PROTECTION is ontwikkeld en gefabriceerd om te voldoen aan de meest strikte veiligheidsnormen, en voor sommige vertonen de parameters kenmerken die de door de internationale voorschriften vastgestelde limieten overschrijden.