Wat houdt de garantie in?

Bij de aanschafprijs van uw nieuwe auto is een garantie inbegrepen
die start vanaf de opleveringsdatum en geen kilometragelimieten heeft, en het volgende omvat:
  • 24 maanden garantie op het voertuig
  • 36 maanden garantie op het lakwerk
  • 8 jaar garantie tegen doorroesten.
Specifieke voorwaarden en uitsluitingen zijn opgenomen in het garantieboekje dat u in uw auto kunt vinden.

Wat houdt de garantie voor onderdelen, accessoires en reparaties in?

Werkzaamheden die betaling of montage van accessoires uitgevoerd door een Lancia-dealer vereisen, worden gedekt door een garantie van 24 maanden zonder kilometragelimieten (onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zijn niet inbegrepen).  De garantie omvat vervanging of reparatie van het betreffende onderdeel of accessoire en de arbeid die voor de werkzaamheden nodig is.
U zult gevraagd worden om het ontvangstbewijs van de verrichte werkzaamheden en het bewijs van betaling te tonen, opdat de garantie voor onderdelen, accessoires en reparaties van toepassing kan zijn. Met deze documenten kunt u naar elke erkende dealer in Europa gaan.

Kan de garantie verlengd worden?

U kunt de garantie op de belangrijkste elektrische en mechanische onderdelen van uw auto voor nog eens drie jaar verlengen door de conventionele garanties Maximum Care of Powertrain Care te kiezen. U kunt de garantie tot zes jaar verlengen door de conventionele garantie StradaFacendo te kiezen.

Is de conventionele garantie een uitbreiding van de garantie op het voertuig?

Nee, de conventionele garantie dekt storingen in de belangrijkste elektrische en mechanische onderdelen van uw auto. Zie de contractuele voorwaarden voor gedetailleerde informatie.

Waarom worden originele onderdelen aanbevolen?

Omdat alleen wie uw auto gecreëerd, ontworpen en vervaardigd heeft echt al zijn details kent.
Originele onderdelen zijn het resultaat van onze voortdurende toewijding aan onderzoek en ontwikkeling van innovatieve technologieën.  Elk deel ondergaat strenge controles tijdens het ontwerp en de productie om langdurige betrouwbaarheid, comfort, prestaties en veiligheid te garanderen.

Waar kan ik een lijst van accessoires vinden die voor mijn auto beschikbaar zijn?

U kunt het volledige assortiment in de specifieke zone Accessoires vinden die per model met codes en prijzen is georganiseerd.

Waarom worden originele accessoires aanbevolen?

Omdat alleen wie uw auto heeft gecreëerd, ontworpen en vervaardigd echt al zijn details kent.
Originele accessoires zijn perfect geïntegreerd met alle mechanische en elektronische onderdelen van uw auto.  Alle accessoires ondergaan strenge controles tijdens het ontwerp en de productie om langdurige betrouwbaarheid, comfort, prestaties en veiligheid te garanderen.

Kan ik op hetzelfde moment twee telefoons met Blue&Me verbinden?

Met Blue&Me kunt u maximaal vijf mobiele telefoons met hun telefoonboeken koppelen, waarvan er slechts één tegelijk gebruikt kan worden.

Kan ik Blue&Me na aanschaf van de auto installeren?

Nee. Het systeem is zeer complex en kan niet na aanschaf van de auto worden toegevoegd.

Welke muziekformaten kan ik met Blue&Me gebruiken?

Blue&Me is compatibel met de gebruikelijke Media Player formaten: mp3, mp4A, mp4, wav en wma. In sommige auto's kunnen AAC-bestanden worden afgespeeld.
Blue&Me kan niet DRM-beschermde audiobestanden afspelen.
Het wordt geadviseerd om Windows Media Player te gebruiken om bestanden te converteren.

Welke playlistformaten kan ik met Blue&Me gebruiken?

Blue&Me is ontworpen om met playlists in WPL (Windows Play List) formaat te werken. Andere formaten zouden niet kunnen werken.

Ik heb de code van de autoradio verloren. Wat kan ik doen?

Breng uw auto naar een Lancia-dealer met uw persoonlijke legitimatiebewijs en het registratiebewijs als bewijs van eigendom.
Het dealerbedrijf zal Fiat Group Automobiles een duplicaat van de autoradiocode voor uw specifieke auto vragen.
De kosten hiervoor zullen u in rekening worden gebracht. De afgifte van een codeduplicaat zal ongeveer een week duren.

Hoe dikwijls moet ik mijn auto laten onderhouden?

De onderhoudsfrequentie en -afstanden zijn vermeld in het Geprogrammeerde Onderhoudsschema in het instructieboekje van uw auto.

Esistono dei pacchetti di manutenzione?Zijn er onderhoudspakketten beschikbaar?

Dankzij de aanbieding Mopar Vehicle Protection bied Lancia pre-paid onderhoudspakketten aan voor alle voertuigen die nog niet de termijn voor het eerste geprogrammeerde onderhoud hebben bereikt.

Waar kan ik het onderhoud van mijn auto laten uitvoeren?

Men adviseert om naar een erkende Lancia werkplaats te gaan. Bewaar de factuur als u uw auto laat onderhouden bij een niet-erkende werkplaats om te vermijden dat de garantierechten vervallen.

Kan ik banden van dezelfde grootte maar met verschillende snelheidswaarden op mijn auto monteren?

Ja, banden van dezelfde grootte, maar met verschillende snelheidswaarden kunnen zonder om toestemming te vragen op uw auto gemonteerd worden (bijvoorbeeld van Q160KM/H max. naar R 170 KM/H max). In alle overige gevallen moet u om toestemming vragen.

Hoe kan ik om toestemming vragen om van bandengrootte te veranderen?

Om banden van een andere grootte dan die vermeld in uw instructieboekje te monteren, dient u uw dealer informatie te vragen over de banden die op uw type voertuig gemonteerd kunnen worden, verschaft door de Afdeling typegoedkeuring en design van Fiat Group Automobiles.

Wat is het verschil tussen een 19” M+S (mud and snow) en een M+S winterband (thermische band)?

M+S-banden zijn geschikt voor verschillende soorten ondergrond (modder en sneeuw) en vervangen sneeuwkettingen in de zin van de wegenverkeerswet.  Er zijn vierseizoens M+S-banden die het hele jaar door gebruikt kunnen worden en M+S-winter (thermische) banden die speciaal voor gebruik in de winter zijn ontworpen en voor betere prestaties op sneeuw en ijs zorgen.

Hoe wordt de Fix&Go kit gebruikt?

U kunt de gebruiksaanwijzingen van de Fix&Go kit in uw instructieboekje en op de folder in de kit vinden. Lees alle aanwijzingen zorgvuldig door vóór gebruik.

Wat is Drive&Go?

Drive&Go is een mobiliteitsprogramma voor Fiat Group Automobiles klanten.
Drive&Go bevat een serie hulpdiensten bij pech onderweg die in heel Europa geldig zijn*. Dit programma is functioneel en compleet. Rijden in een auto met Drive&Go betekent dat men zich realiseert wat gemoedsrust werkelijk betekent.

(*) Raadpleeg het garantieboekje van de auto voor methodes, voorwaarden, beperkingen en uitzonderingen voor de dienstverlening.

Hoe kan ik de dekkingstijd voor hulp bij pech onderweg verlengen?

Ga naar een erkende Lancia-dealer die deelneemt aan het Drive&Go++ programma en laat uw auto onderhouden met behulp van originele FGA reserveonderdelen op de in het Onderhoudsplan in uw instructieboekje aangegeven termijnen (tijd of afstand).

Wanneer heb ik recht op een vervangwagen?

In geval van een defect of storing die meer dan 4 uur vereist om gerepareerd te worden, zal de Lancia-dealer die de reparatie uitvoert u kosteloos tot maximaal vier dagen een vervangende auto geven die het eigendom van de dealer is of gehuurd is, als de auto van de dealer niet beschikbaar is. De reparatietijd wordt gecertificeerd door de Lancia-dealer overeenkomstig het officiële Flat-Rate schema.
In geval van een ongeval, zal de Lancia-dealer die de werkzaamheden uitvoert kosteloos een vervangende auto ter beschikking stellen die gedurende maximaal 4 dagen gebruikt kan worden, maar uitsluitend als uw auto zodanig beschadigd is dat er niet mee gereden kan worden of als deze niet veilig is voor inzittenden: deze service wordt alleen verleend nadat de auto naar een Lancia-dealer is gesleept.
Indien gebruik gemaakt wordt van een huurauto, dient u zich te houden aan de bepalingen en voorwaarden van het autoverhuurbedrijf.
Kosten voor een optionele verzekering, eigen risico in geval van een ongeval, de vereiste borgsom (onder meer door middel van een creditcard) en brandstof zullen u in rekening gebracht worden.

Mijn auto heeft pech. Wat kan ik doen?

De hulpdienst voor klanten is 24 uur per dag, elke dag van het jaar gegarandeerd. Bel, als u de service nodig hebt en in geval van pech, het algemene nummer vanuit de belangrijkste landen in Europa en selecteer de optie "Hulp bij pech onderweg" of de optie 'Internationale diensten" als u in het buitenland bent.
Raadpleeg het garantieboekje voor de landen waar de service wordt verschaft.

Hoe krijg ik toegang tot de huurservice van vervangende auto's?

Als uw auto niet meer door de oorspronkelijke garantie wordt gedekt, controleert u dan bij een erkende dealer of een Drive&Go vervangende auto beschikbaar is (tegen meerprijs)* gedurende de periode die nodig is om uw voertuig te repareren.

* Deze service kan alleen aangeboden worden door dealers/erkende werkplaatsen die aan het initiatief meedoen en de benodigde vergunningen bezitten.