1

Reparationsarbete med hög kvalitet

Alla reparationer utförs enligt kvalitetsstandarderna och certifieras vid slutinspektionen.

2

Artighet och mobilitet

​Vi ger dig den nödvändiga mobilitetssupporten för att lösa dina problem som har att göra med ett trasigt fordon och låta dig fortsätta att köra.

3

Tidsenliga leveranser

​Allt reparationsarbete planeras enligt dina och verkstadens behov för att tidsramarna som fastställs för att återlämna bilen till dig alltid respekteras.

4

Fordonsinspektion

​Din bil kontrolleras i din närvaro för att kontrollera tillståndet. Du diskuterar med mekanikern om arbetet som ska utföras och eventuella ytterligare åtgärder som krävs.

5

Informationens transparens och fullständighet

Alla faser i reparationsarbetet förklaras för dig i detalj och du får all information du begär.

6

Professionalism och färdigheter

​Vi kan din bil och kan bistå dig med alla reparationer, med hjälp av skickliga experter och tekniska databaser.

7

Kundservice

Vi ger information om modellerna, tjänster till försäljningsnätet och återförsäljarna samt erbjuder lösningar på dina problem.

Du kan kontakta Everywhere Lancia kundservice genom att använda det universella gratisnumret 020 10 05 05* alt. från utlandet 00 800 526 242 00*, eller genom att använda fliken "Kontakta oss" på hemsidan, genom att ladda ner appen Everywhere Lancia Mobile som finns tillgänglig gratis i Apple Store och Google Play.

*Kontrollera med din operatör för att få en exakt minuttaxa. Mobilsamtal kan innebära en extra kostnad i några europeiska länder, helt beroende på eventuella avgifter från den lokala operatören