Kundtjänster

Kundtjänster

Vägassistans

Vägassistans

Vanliga frågor
 

Se svaren på kundernas vanligaste frågor

Ordlista

Upptäck bilvärldens tekniska terminologi och förkortningar​

Uconnect System

Upptäck Uconnect™-systemet: dess funktioner, kompatibla telefoner och uppdateringar.​

Lancia Kort

​Med ett Lancia Kort kan du betala service, reparationer, reservdelar och tillbehör hos Lancias återförsäljare och verkstäder i Sverige. Det kostar inget att skaffa eller ha kortet och du ansöker snabbt och enkelt hos våra serviceverkstäder

INSAMLING AV UTTJÄNTA FORDON

En vacker dag ska bilen skrotas!

I Sverige lever en bil i genomsnitt ca 17 år, innan det är dags för skrotning. Biltillverkare och bilimportörer lyder under ett producentansvar för uttjänta bilar, d.v.s. man har ett ansvar för att bilen, den dag den tjänat ut, ska tas om hand på ett miljöriktigt sätt.

Producentansvaret föreskriver att den uttjänta bilen ska återvinnas till minst 85 procent. Från och med år 2015 gäller 95 procent! Producentansvaret innebär också att uttjänta bilar ska tas emot kostnadsfritt i ett landsomfattande mottagningssystem Bilretur. Hitta ditt närmaste mottagningsställe, Klicka här.

Vad som gäller för producentansvaret kan du läsa mer om på BIL Swedens hemsida; Klicka här. Se också de informationsfoldrar som är framtagna, du finner dem i högerspalten på hemsidan:

Ett globalt engagemang för att skydda och respektera miljön.

I åratal, har Fiat Chrysler Automobiles utvecklat ett globalt engagemang för att skydda och värna om miljön genom att kontinuerligt förbättra tillverkningsprocesserna och skapa alltmer miljövänliga produkter. För att se till att kunderna får bästa möjliga service, i enlighet med miljöbestämmelserna och EU-direktivet 2000/53, har Fiat Chrysler Automobiles upprättat ett nätverk av insamlings- och skrotcentraler för uttjänta bilar och nyttofordon.