Mit tartalmaz a garancia?

Az új autó vételárához tartozó garancia az átvétel időpontjától indul, kilométer-korlátozás nélkül érvényes és az alábbiakat foglalja magában:
  • 24 hónap járműgarancia
  • 36 hónap garancia a fényezésre
  • 8 év garancia az átrozsdásodásra.
A garancia speciális feltételei és kivételei az autóban található Garanciafüzetben olvashatók.

Mit tartalmaz a tartalék alkatrészekre, tartozékokra és javításokra vonatkozó garancia?

A Lancia márkakereskedésekben elvégzett, a tartozékok kifizetését vagy beszerelését igénylő műveleteket a 24 hónapos garancia kilométer-korlátozás nélkül fedezi (a kopásra hajlamos tartalék alkatrészekre a garancia nem érvényes). A garancia magában foglalja az adott tartalék alkatrész vagy tartozék cseréjét vagy javítását, valamint a művelet elvégzéséhez szükséges munkaerő-költségeket.

A garancia érvényesítéséhez be kell mutatni az eddigi műveleteket, valamint a tartalék alkatrészek, tartozékok és javítások költségeit igazoló számlát. Ezekkel a dokumentumokkal Európa-szerte bármely márkaszerviz felkereshető.

Kiterjeszthető a garancia?

A Maximum Care vagy Powertrain Care szerződéses garanciák választásával az autó fő elektromos és mechanikai összetevőire a garancia további három évre terjeszthető ki. A StradaFacendo szerződéses garancia választásával akár hat évre is kiterjesztheti a garanciát.

A szerződéses garancia a járműgarancia kiterjesztése?

Nem. A szerződéses garancia az autó főbb elektromos és mechanikai összetevőinek meghibásodását fedezi. Részletes információkért lásd a szerződési feltételeket.

Miért javasolt eredeti tartalék alkatrészeket használni?

Mert kizárólag az ismeri igazán az autó részleteit, aki megalkotta, megtervezte és legyártotta.
Az eredeti tartalék alkatrészek bizonyítják igazán az innovatív technológiák felkutatása és kifejlesztése iránti szüntelen elkötelezettségünket. A tervezés és gyártás során az egyes alkatrészek szigorú ellenőrzéseken esnek át, így biztosítjuk azok hosszútávú megbízhatóságát, kényelmét, teljesítményét és biztonságosságát. 

Hol találom meg az autómhoz elérhető tartozékok listáját?

A teljes termékválaszték az adott Tartozékok területén, modellek szerint rendezve, kódokkal és árakkal látható.

Miért javasolt eredeti tartozékokat használni?

Mert kizárólag az ismeri igazán az autó részleteit, aki megalkotta, megtervezte és legyártotta.
Az eredeti tartozékok tökéletesen összeillenek autója minden mechanikai és elektromos alkatrészével.  A tervezés és gyártás során a tartozékok szigorú ellenőrzéseken esnek át, így biztosítjuk azok hosszútávú megbízhatóságát, kényelmét, teljesítményét és biztonságosságát.

Csatlakoztathatok egyszerre két telefont a Blue&Me rendszerhez?

A Blue&Me rendszerrel akár öt mobiltelefon is párosítható a telefonkönyvekkel együtt, azonban egyszerre csak egy készülék csatlakoztatható.

Az autó megvásárlása után beszerelhető a Blue&Me rendszer?

Nem. A rendszer rendkívül bonyolult, és az autó megvásárlása után már nem építhető be.

Milyen zeneformátumok használhatók a Blue&Me rendszerrel?

A Blue&Me rendszer minden általános Media Player formátummal kompatibilis: mp3, mp4A, mp4, wav és wma. Néhány autón az AAC-fájlok is lejátszhatók.
A Blue&Me rendszer nem tudja a DRM (Digital Rights Management - digitális jogkezelés) által védett audiofájlokat lejátszani.
A fájlok konvertálásához Windows Media Player használata javasolt.

Milyen formátumú lejátszási listák használhatók a Blue&Me rendszerrel?

A Blue&Me rendszert a WPL-formátumban (Windows Play List) lévő lejátszási listák kezelésére tervezték. Más formátumok elképzelhető, hogy nem működnek.

Elveszítettem az autórádió kódját. Mit tegyek?

Vigye be az autót egy Lancia márkakereskedésbe a személyes azonosító irataival és a tulajdonosságot igazoló járműnaplóval együtt.
A márkakereskedés kikéri a Fiat Group Automobiles vállalattól az adott autóhoz tartozó autórádió kódjának másolatát.
Erről a műveletről Önnek kell gondoskodnia. A kód másolatának kiállítása körülbelül egy hétig tart.

Milyen gyakran kell szervizeltetnem az autómat?

A szervizelés időbeli és megtett távolság alapján való gyakorisága az autó tulajdonosi kézikönyvén belül a Szervizelési ütemtervben olvasható.

Léteznek szervizcsomagok?

Az Easy Pack és Premium Pack csomagok minden olyan Lancia jármű számára rendelkezésre álló, előre fizetett csomagok, amelyek még nem érték el az első tervezett szervizelés határidejét.

Hol szervizeltethetem az autóm?

Javasolt hivatalos Lancia márkaszervizbe menni. Amennyiben nem hivatalos márkaműhelyben szervizelteti az autóját, kérjük, a garanciajogok megszűnésének elkerülése végett tartsa meg a számlát.

Felszerelhetek azonos méretű, de eltérő sebesség-besorolással rendelkező gumiabroncsokat az autómra?

Igen, azonos méretű, de eltérő sebesség-besorolással rendelkező gumiabroncsok engedély nélkül felszerelhetők az autóra (például Q = max. 160 km/óra besorolásúról R = max. 170 km/óra besorolásúra). Minden egyéb esetben engedély szükséges.

Hogyan kérhetek engedélyt a gumiabroncs méretének módosítására?

Ha szeretne a Tulajdonosi kézikönyvben leírtaktól eltérő méretű gumiabroncsokat felszerelni, kérjen információt a Fiat Group Automobiles vállalat abroncs-jóváhagyási és tervezési osztálya által meghatározott, a járműtípusra felszerelhető gumiabroncsokról.

Mi a különbség a 19"-os M+S (sárban és hóban egyaránt használható) és az M+S téli (termikus) gumiabroncsok között?

Az M+S gumiabroncsok különböző felülettípusokon való használatra alkalmasak (sárban és hóban egyaránt), és a közúti közlekedés szabályai érdekében leváltják a hóláncokat. Léteznek négy évszakos M+S gumiabroncsok, amelyek egész évben használhatók és M+S téli (termikus) gumiabroncsok, melyeket kifejezetten téli időszakban való használatra fejlesztettek ki, és jobb teljesítményt biztosítanak hóban és jégen.

Hogyan kell használni a Fix & Go készletet?

A Fix & Go készlet helyes használatával kapcsolatos útmutató a Tulajdonosi kézikönyvben, valamint a készletben lévő szórólapon található. Használat előtt gondosan olvasson el minden utasítást.

Mi az a FreeToGo?

A FreeToGo egy mobilitási program a Fiat Group Automobiles ügyfelei részére.
A FreeToGo program országúti segélyszolgáltatások egész sorát foglalja magában, melyek egész Európában érvényesek*. A szolgáltatás gyakorlatias és teljes körű. A FreeToGo programmal igazán átérezheti, mit is jelent teljes nyugalommal autót vezetni.

(*) A szolgáltatás teljesítésének módjairól, feltételeiről, a korlátozásokról és kizáró tényezőkről tájékozódjon az autó Garanciafüzetéből.

Hogyan hosszabbíthatom meg az országúti segélyszolgáltatás érvényességi idejét?

Menjen be a FreeToGo++ programban részt vevő egyik hivatalos Lancia márkakereskedésbe, és szervizeltesse autóját eredeti FGA tartalék alkatrészekkel a Tulajdonosi kézikönyvben lévő Szervizelési tervben előírt határidőknek (időbeli vagy megtett távolság alapján) megfelelően.

Mikor vagyok jogosult csereautóra?

Amennyiben a meghibásodás javítása 4 óránál több időt vesz igénybe, a javítást végző Lancia márkakereskedés legfeljebb négy napon át ingyen biztosít Önnek egy, a márkakereskedés tulajdonában álló vagy - ha a márkakereskedés autója nem elérhető - bérelt csereautót. A javítási időt a hivatalos Időátalány-terv alapján a Lancia márkakereskedés igazolja.
Baleset esetén a javítási műveleteket végző Lancia márkakereskedés legfeljebb 4 napon át ingyenesen biztosít csereautót abban az esetben, ha az autó oly módon károsodott, hogy önmagától mozogni nem képes, vagy nem biztonságos az utasok számára: a szolgáltatás kizárólag akkor biztosított, ha az autót egy Lancia márkakereskedésbe vontatták.
Amennyiben bérelt autót használ, köteles figyelembe venni az autókölcsönző vállalat használati feltételeit.
Az opcionális biztosítás költsége, a baleset esetén felmerülő többletköltségek, a szükséges letét (beleértve a hitelkártya által történő kifizetést is) és az üzemanyagköltségek Önt terhelik.

Lerobbant az autóm. Mit tegyek?

Az országúti segélyszolgáltatás napi 24 órában, az év minden napján az ügyfelek rendelkezésére áll. Amennyiben szervizelésre van szüksége, vagy lerobbant az autója, tárcsázza a nagyobb európai országokból hívható egységes telefonszámot, majd válassza ki az „Országúti segélyszolgáltatás” lehetőséget, vagy ha külföldön tartózkodik, a „Nemzetközi szolgáltatások” lehetőséget.
Azon országok listája, ahol a szolgáltatást biztosított, a Garanciafüzetben található.

Hogyan tudok hozzájutni a cserejárművet biztosító autókölcsönző szolgáltatáshoz?

Amennyiben az autóra már nem érvényes az eredeti garancia, ellenőrizze, hogy a hivatalos márkakereskedésekben van-e rendelkezésre álló FreeToGo csereautó (extra költségért)* a jármű javításához szükséges ideig.

* A szolgáltatást kizárólag olyan márkakereskedők/hivatalos műhelyek biztosítják, melyek részt vesznek a kezdeményezésben, és rendelkeznek a szükséges licencekkel.