1

MINŐSÉGI JAVÍTÁSI MUNKÁK

​Minden javítási munkálatot a minőségi előírásoknak megfelelően és végső ellenőrzési igazolással végzünk.

2

UDVARISSÁG ÉS MOBILITÁS

​Minden szükséges mobilitási támogatást megadunk, hogy lerobbant autójával kapcsolatos problémáit megoldjuk, és lehetővé tegyük útja folytatását.

3

HATÁRIDŐK TARTÁSA

​Minden javítási munkát az Ön és a műhely igényei szerint tervezünk oly módon, hogy az autó átvételére meghatározott időkereteket biztonsággal tartani tudjuk.

4

JÁRMŰÁTVIZSGÁLÁS

​Autójának ellenőrzése és állapotfelmérése az Ön jelenlétében történik, ezután pedig a szerelőkkel megvitatják a szükséges munkálatokat és a további teendőket.

5

ÁTLÁTHATÓSÁG ÉS HIÁNYTALAN INFORMÁCIÓK

A javítási munka minden lépéséről részletes tájékoztatást kap, valamint minden kért információt a rendelkezésére bocsátunk.

6

PROFESSZIONALIZMUS ÉS SZAKÉRTELEM

​Ismerjük autóját, így képzett szakértőink és műszaki adatbázisaink segítségével minden javítási munkában tudunk segíteni.

7

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Tájékoztatást nyújtunk a modellekről, a szolgáltatásokról, az értékesítési hálózatról és a márkakereskedésekről, továbbá megoldást kínálunk a problémákra.

Az Everywhere Lancia ügyfélszolgálattal a következő módokon veheti fel a kapcsolatot: hívja az egységes, ingyenesen hívható telefonszámot: 00800 526242 00; kattintson a „Kapcsolatfelvétel” fülre a weboldal kezdőlapján; töltse le az Everywhere Lancia Mobile alkalmazást ingyenesen az Apple Store e Google Play áruházból.