„1912 - 2012”: több mint száz éves tapasztalatával és technológiával a háta mögött a PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL mára már egy új szervezet, aki a Fiat által egy évszázada alkotott termékek és márkák történelmét öleli át.
Miután már több éve osztozik a márka történetében, értékeiben és tapasztalatában, a malajziai multinacionális vállalat, a PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL 2008-ban felvásárolta az FL SELENIA márkát - ismertebb nevén FIAT OIL vagy FIAT LUBRICANTS -, és mára már több mint 20 országban van jelen világszerte, és első osztályú olajok, funkcionális folyadékok és fagyállók előállításával, forgalmazásával és értékesítésével foglalkozik az autóiparban.
A termékek tervezése során a FIAT cégcsoporttal együttműködve a PETRONAS LUBRICANTS napi szinten a motorolajok és funkcionális folyadékok előállítási folyamatának fejlesztésére törekszik, és célja, hogy a motorfejlesztéssel összhangban kifejezetten az egyedi járműmodellekhez ideális kenőanyagokat tervezzen, és olyan eredményeket mutasson fel, melyek minden alkalommal felülmúlják a nemzetközi specifikációkat.

A PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL több mint 30 különböző márkát sorakoztat fel, köztük a SELENIA, PARAFLU és TUTELA márkákat, melyek termékeit használják a cégcsoport járműveinek gyári feltöltésekor, ezen kívül pedig kiváló minőségüket a Tulajdonosi kézikönyvben lévő gyártói ajánlás is bizonyítja.
A gyártó és az autósok számára a PETRONAS LUBRICANTS INTERNATIONAL vállalatba vetett bizalom szakértői csapatot és kiváló termékeket von maga után, melyek egytől egyig megfelelnek a biztonsági, teljesítménybeli, fogyasztási és környezeti specifikációknak.

SELENIA MOTOROLAJ

​PETRONAS SELENIA KENŐANYAGOK: NÉLKÜLÖZHETETLENEK A MOTOR SZÁMÁRA

Az olaj rendszeres ellenőrzése révén meghosszabbítható az autó motorjának élettartama. A megfelelő kenőanyag kiválasztása döntő fontosságú a teljesítmény fenntartása és az üzemanyag-fogyasztás alacsonyan tartása érdekében, miközben a motor védelme és optimalizálása ugyanilyen fontos.
A Petronas Selenia termékek egyediségét és eredetiségét mi sem bizonyítja jobban, mint a Szerződéses Műszaki Referencia (C.T.R. - Contractual Technical Reference) tanúsítvány, melyet a Fiat Chrysler által végzett közvetlen teszteket követően, minden egyes termékre külön-külön kell kiállítani.
A Szerződéses Műszaki Referencia az egyes termékek a Fiat Chrysler cégcsoport által elfogadott alkalmasságát igazolja.
Hogy garantáltan a járművéhez ajánlott termékeket válassza, kövesse a Tulajdonosi kézikönyvben lévő irányelveket.

A szervizelési tervek betartása, valamint a megfelelő kenőanyagok, folyadékok és eredeti csere-alkatrészek használata hosszú távon meghosszabbítja járműve megbízhatóságát és biztonságát.

A LANCIA ÁLTAL AJÁNLOTT KENŐANYAGOK:

PETRONAS SELENIA K PURE ENERGY

PETRONAS SELENIA K PURE ENERGY

A Selenia K Pure Energy egy új, teljesen szintetikus kenőanyag az új benzines motorok számára.

Alacsony hamutartalma felülmúlja az ACEA C3 specifikációkat, valamint életciklusa növelése érdekében teljes védelmet nyújt a katalizátor számára.

A legújabb benzines motorok olyan innovatív műszaki megoldásokat alkalmaznak, mint a közvetlen befecskendezés és a változó geometriájú turbófeltöltő, ennek eredményeként pedig üzemanyag-hatékonyságot, alacsony károsanyag-kibocsátást, könnyű kezelhetőséget és kiváló teljesítményt hordoznak magukban. Ennek következtében jelentős előnnyel rendelkeznek a környezetszennyezés csökkentése terén, miközben kiváló vezetési élményt és csendes működést biztosítanak.

PETRONAS SELENIA WR PURE ENERGY

PETRONAS SELENIA WR PURE ENERGY
A Selenia WR Pure Energy egy új, teljesen szintetikus kenőanyag, amely a legújabb dízel motorok számára készült. Felülmúlja az ACEA C2 specifikációkat, valamint igazoltan alacsony hamutartalommal rendelkezik, amely elengedhetetlen a részecskeszűrő égési maradványokkal szembeni védelméhez, melyek máskülönben veszélyes eltömődéseket okoznának.

A Selenia WR Pure Energy 5W-30 az első olyan termék, amely magas szintű üzemanyag-gazdaságossági rendszerrel készült. Ez a speciális formula az azonos viszkozitási szinttel rendelkező egyéb olajokhoz képest jelentős mértékben segít az üzemanyagköltség megtakarításában.

 

A Selenia K Pure Energy kenőanyagot kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy maximálisra emelje az üzemanyag-gazdaságosságot, megfeleljen a környezetszennyezés megelőzésére vonatkozó előírásoknak, védje az egyre magasabb hőmérsékleten való működésre tervezett motorokat, valamint hozzájáruljon a turbófeltöltős modellek sportos jellegének kiemeléséhez.

A Selenia K Pure Energy a szakértői fejlesztések eredményeként jött létre, és speciális adalékanyagainak köszönhetően lenyűgöző hőstabilitást biztosít, amely garantáltan kiemeli a terméket a többi közül. Magas hőmérsékleten megtartott stabilitásának, rendkívül alacsony szintű hidegoldali viszkozitásának és alacsony súrlódási együtthatójának köszönhetően a Selenia K Pure Energy a legjobb olaj, amely maximalizálja a motor teljesítményét, miközben teljes körű felhasználhatóságot és védelmet biztosít.

SAE 5W-40, ACEA C3, API SM/CF, FIAT 9.55535-S2 SZERZŐDÉSES MŰSZAKI REFERENCIASZÁM: F603.C07, MB-jóváhagyás 229.51, VW 502.00-505.00, VW 505.01, BMW LL-04

Nagyobb védelmet nyújt a motor azon alkatrészei számára, melyek a legnagyobb hatásoknak vannak kitéve. A Selenia WR Pure Energy ezen kívül jelentősen csökkenti a turbina elszennyeződését, amely a gyenge teljesítmény egyik fő oka, valamint ha az állapot hosszú távon fennmarad, akár a turbina meghibásodását is okozhatja.

Alacsony hamutartalmának köszönhetően ez a kiemelkedően nagy hatékonyságú kenőanyag a környezetbarát jelleget kiváló üzemanyag-gazdaságossággal vegyíti, és maximális védelmet nyújt a jelenkor még erőteljesebb dízel motorjai számára.

SAE 5W-30, ACEA C2, FIAT 9.55535-S1 SZERZŐDÉSES MŰSZAKI REFERENCIASZÁM: F510.D07

PARAFLU HŰTŐVÉDŐ FOLYADÉK

​PARAFLU: A HŰTŐVÉDŐ FOLYADÉK OLASZ VÁLTOZATA

A Paraflu a Petronas Lubricants egyik leghíresebb márkája, amely olyan hűtőfolyadékokat sorakoztat fel, melyek azon túl, hogy a hűtőnek védelmet nyújtanak a téli hónapokban, szétoszlatják az erős hőt és az egész hűtőkört védik.
Az 1980-as évek óta a Paraflu folyadékot használják védőfolyadékként a Fiat cégcsoport összes járművének hűtőrendszerében. A Lancia Tulajdonosi kézikönyveiben ajánlott termékként szerepel, valamint a Fiat műszaki specifikációi és előírásai között is helyet kapott.

PETRONAS PARAFLU UP

PETRONAS PARAFLU UP

Monoetilén-glikol alapú hűtővédő folyadék szerves sav technológiával (OAT - Organic Acid Technology), melyet olyan hűtőrendszerek számára terveztek, melyek innovatív anyagokat, például könnyű ötvözeteket (magnéziumot és alumíniumot) tartalmaznak

  • −40 °C és 125 °C közötti védelem
  • Koncentrált vagy használatra kész formában kapható.

A járműve hűtőrendszerének megfelelő karbantartásához minden esetben a Petronas Lubricants által forgalmazott Paraflu hűtővédő folyadékokat, valamint a Lancia hivatalos hálózata révén beszerezhető Mopar® eredeti csere-alkatrészeket válassza, hiszen az autógyártók garantálják ezek biztonságosságát, kiváló minőségét, ellenállóképességét és környezetbarát jellegét.

TUTELA SZÉLVÉDŐMOSÓ FOLYADÉK

TUTELA: TÖKÉLETES KILÁTÁS A NAGYOBB BIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN

A vezetési biztonságot egyik legjobban meghatározó tényező a kilátás. A Petronas Tutela Professional szélvédőmosó folyadék a járműgyártókkal való együttműködés eredménye, akik pontosan ismerik a modern anyagok speciális igényeit, és ügyfeleiknek magas szintű kényelmet szeretnének nyújtani vezetés közben. Ezt a terméket használják a járművek gyári feltöltésekor is, hiszen kiváló minőséggel rendelkezik, és képes megfelelni még a legszigorúbb sofőrök igényeinek is.

tutela_image

A termék főbb jellemzői

Innovatív, koncentrált, anionos felületaktív anyag alapú szélvédőmosó folyadék:
  • Tisztít, zsírtalanít és hatékonyan eltávolítja a rovarokat, szúnyogokat, zsírmaradványokat és szmogot anélkül, hogy foltot hagyna;
  • Csökkenti a szélvédőmosó folyadék fagypontját tél idején, ezzel fagyás elleni védelmet biztosít;
  • Kifejezetten a szélvédők, ablakok és fényszórók gyors és egyszerű tisztítására készült;
  • Minden olyan anyaggal kompatibilis, mellyel érintkezik a tisztítás során, így általában a festékkel, gumival, műanyaggal és a krómbevonattal.
A ROSSZ IDŐ NEM OKOZ GONDOT, HA SZABAD KILÁTÁSA VAN AZ ÚTRA.

TUTELA PROFESSIONAL FÉKFOLYADÉK

A fékrendszer komponenseinek védelmére használt megfelelő fékfolyadék döntő szerepet játszik a fékek megfelelő működését illetően.
A jármű magas szintű biztonsága és a hatékony fékezés biztosítása érdekében fontos, hogy ne becsülje alá a folyadék néhány fontos tulajdonságát, melyeknek hosszú távon változatlanoknak kell maradniuk.

ÉPPEN EZÉRT A FIAT CÉGCSOPORT SZERVIZELÉSI TERVE RENDSZERES, KÉT ÉVENTE LEGALÁBB EGY FÉKOLAJ-CSERÉT ÍR ELŐ

tutela_brakes_image

​A PETRONAS TUTELA FÉKFOLYADÉKKAL BIZTONSÁGOSAN UTAZHAT

A fékfolyadék számos tulajdonsággal rendelkezik, melyek mindegyike döntő szerepet játszik a vezető és a jármű biztonságát illetően egyaránt:

  • Ellenállás a felforrással szemben, amely megakadályozza, hogy gőzbuborékok képződjenek a rendszerben („vapour lock” jelenség)
  • Viszkozitási index, melynek alkalmasnak kell lennie arra, hogy még a legalacsonyabb hőmérséklet mellett (−40°) is biztosítsa a rendszer megfelelő működését
  • Nedvszívó-képesség: a fékfolyadéknak fel kell tudnia szívni a fékkörbe bejutó és ott cseppfolyóssá váló párát.

​Mi több, a fékfolyadéknak elég kenőképességgel kell rendelkeznie ahhoz, hogy biztosítsa a mechanikai komponensek megfelelő működését úgy, hogy közben ne eredményezzen kopást vagy korróziót a fém alkatrészeken, ezáltal ne alakuljon ki rozsdásodás a rendszerben.

A PETRONAS TUTELA fékfolyadékokat úgy tervezték meg és állították elő, hogy azok még a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfeleljenek, és néhány tulajdonságuk meghaladja a nemzetközi előírásokban meghatározott határértékeket.