Remmen

Accu

Filters

Ruitenwissers

Schokdempers en wielophanging

Banden

Lamp

Verlichting

Carrosserie

Klimaatregelsysteem

Radiateur en verwarmingssysteem

Achteruitkijkspiegels

Distributiesysteem

Bougies

Koppeling

Wat is dit?

Een onmiddellijke en nauwkeurige reactie door het remsysteem is een essentiële voorwaarde om te garanderen dat uw voertuig veilig tot stilstand komt. Daarom is het regelmatig controleren van slijtage en onderhoud van uw remmen fundamenteel voor de veiligheid van zowel de bestuurder en passagiers, maar ook voor voetgangers en andere weggebruikers.

brakes_whaisit_image

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de belangrijkste onderdelen van het remsysteem altijd efficiënt werken.
 
Onderschat nooit het belang van het controleren van:

 • Het rempedaal
 • De rempomp
 • De leidingen
 • De remvloeistof
 • De onderdelen voor het remmen, d.w.z.:
  • Remblokken en -schijven voor schijfremmen
  • Remschoenen en -trommels voor trommelremmen

Het remsysteem vervult een essentiële rol in de actieve veiligheid van het voertuig. De term actieve veiligheid heeft betrekking op alle voorzieningen en structurele elementen op het voertuig die betrokken zijn bij het voorkomen van ongevallen, terwijl passieve veiligheid betrekking heeft op alle systemen of instrumenten die gebruikt worden om de inzittenden van het voertuig te beschermen in geval van een botsing met een ander voertuig of een obstakel. Het doel van de passieve veiligheidsvoorzieningen is het beperken van de negatieve gevolgen van een ongeval als dit eenmaal gebeurd is.

Contact opnemen met de dealer voor:
Afspraak Offerte Informatie

Het rempedaalOntdek

RempompOntdek

SchijfremmenOntdek

TrommelremmenOntdek

Flexibele remleidingenOntdek

De remvloeistofOntdek

Wist u dat?

Slechts enkele meters kunnen het verschil maken

Slechts enkele meters kunnen het verschil maken

Om uw voertuig tot stilstand te brengen, moet u allereerst reageren en dan remmen.
 
De afstand om te stoppen, of de noodzakelijke ruimte om te stoppen, is de afstand die afgelegd wordt vanaf het moment dat u het gevaar opmerkt tot het moment dat u stopt: deze afstand omvat de volledige reactieruimte plus de ruimte om te remmen. Rijsnelheid speelt, uiteraard, een belangrijke rol: hoe hoger uw snelheid, hoe groter de afgelegde ruimte tijdens uw normale reactietijd. In aanvulling hierop is er een ander element dat een intrinsiek effect heeft op de ruimte die nodig is om te stoppen, dat zijn de condities van het wegoppervlak: op een nat wegdek wordt de afstand om te remmen met maar liefst 25-30% groter. Tenslotte moeten we altijd rekening houden met de efficiëntie van ons remsysteem: als het systeem niet in perfecte staat werkt, lopen we in alle omstandigheden meer risico.

MIN DIKTE: absoluut niet dunner!

MIN DIKTE: absoluut niet dunner!

Voor elk model auto en de bijbehorende remschijf, heeft de fabrikant een minimumdikte vastgesteld, waaronder het component vervangen moet worden. Deze MinTh, of Minimum Thickness (minimum dikte) is gedrukt op de zijkant van de schijf. Als de dikte het aangegeven minimum bereikt, zal de remschijf niet meer in staat zijn om de door de wrijving van de remblokken geproduceerde hitte af te voeren, en dus niet langer de remwerking te garanderen binnen dezelfde stopafstanden als wanneer het systeem efficiënte werkt.

Klik... en gewicht!
 

Klik... en gewicht!<br /> 

Om uw eigen lichaam bij een snelheid van 30 km/h te stoppen vereist dezelfde kracht als nodig zou zijn om uw eigen lichaamsgewicht op te tillen, vermenigvuldigd met twintig: zelfs de allersterkste atleten kunnen een dergelijke hoeveelheid energie niet opbrengen. Maar uw veiligheidsgordel wel!
 
Indien vastgemaakt, verhoogt uw veiligheidsgordel tienmaal de waarschijnlijkheid van overleven in geval van een ongeluk.

Lancia tips

Om perfect werkende riemen en veilige rijomstandigheden te garanderen, wordt het aanbevolen dat u de slijtage van uw remblokken en remschijven regelmatig te laten controleren, om de efficiëntie van het volledige remsysteem te verifiëren. Haal het beste uit uw seizoens Check Ups en vertrek met gemoedsrust.
 
De slijtagetijden voor remmen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

 • soort reis (stad, buitenwegen, snelwegen);
 • rijstijl;
 • voertuiggewicht.
Om de duurzaamheid van uw remschijven, moet u de remblokken regelmatig laten controleren. Dit is ook belangrijk want als de blokken versleten raken, dan bestaat er een risico dat er krassen op de schijf komen, die tot onherstelbare schade leiden.
 
Gebruik in een afdaling, zoveel mogelijk de motorrem, om te voorkomen dat het systeem oververhit raakt.
 
Als uw remblokken van de achterremmen vervangen moeten worden, dan wordt het aanbevolen dat u die van de voorrem ook laat vervangen, om te garanderen dat de remwerking altijd optimaal is.
 
Controleer de efficiëntie en de mate van slijtage van uw remmen één keer per jaar bij een Geautoriseerd Servicecentrum en vraag om Mopar® originele onderdelen: alleen originele onderdelen handhaven dezelfde efficiëntie als componenten op een nieuw voertuig.

brakes_advice_image

Voor een all-round onderhoud biedt Mopar® Vehicle Protection u pre-paid onderhoudspakketten, voor geprogrammeerd onderhoud evenals de vervanging van de onderdelen die het meest onderhevig zijn aan slijtage.
De Mopar® Vehicle Protection onderhoudsplannen beschermen u tegen onverwachte onderhoudskosten en mogelijke prijsverhogingen, aangezien elk plan in een vaste korting op originele gebruikte onderdelen voor de geldigheidsduur van het plan voorziet.

Zelfdiagnose

Het remsysteem verslijt langzaam en progressief.
 
Met uitzondering van onverwachte schade door breuk van remleidingen, is het onmogelijk dat het remsysteem plotseling defect raakt. Heel vaak, zonder dat we ons dat realiseren, raken we gewend aan rijden met versleten remmen, en passen we onze rijstijl aan om te compenseren voor defecten van het remsysteem.

We remmen eerder of trappen het rempedaal harder in, corrigeren zijdelingse bewegingen met kleine correcties op het stuurwiel, we raken gewend aan trillingen en piepende geluiden.

Als uw voertuig niet is voorzien van een slijtage-indicator, let dat op de volgende belangrijke waarschuwingssignalen:

 • lawaai;
 • trillingen van het rempedaal wanneer over een lange afstand geremd wordt;
 • langere afstand om tot stilstand te komen;
 • de auto neigt naar links of rechts tijdens het remmen;
 • het rempedaal beweegt wanneer het onbelast is.
Wacht niet tot u zich in een noodsituatie bevindt: ga, zodra u het eerste symptoom opmerkt, naar een Geautoriseerd Servicecentrum waar u de garantie heeft dat er originele onderdelen gebruikt zullen worden die speciaal ontwikkeld zijn voor uw auto.