Klimaatregelsysteem

Accu

Filters

Ruitenwissers

Schokdempers en wielophanging

Banden

Lamp

Verlichting

Carrosserie

Remmen

Radiateur en verwarmingssysteem

Achteruitkijkspiegels

Distributiesysteem

Bougies

Koppeling

Wat is dit?

Tegenwoordig wordt klimaatregeling niet langer beschouwd als een optie of luxe, maar als standaard uitrusting van het voertuig, en meer dan 80% van de voertuigen op de weg is ervan voorzien.

Een groter glazen oppervlak en langere reistijden zijn enkele van de redenen waarom klimaatregeling nu belangrijker is dan ooit qua comfort in het interieur. In de winter zorgt het voor snelle ontwaseming, regeling van de luchtvochtigheid in de passagiersruimte voor meer zichtbaarheid en rijveiligheid. Dankzij de interieurfilters, is nu ook de kwaliteit van de aangevoerde lucht in de passagiersruimte beter dan ooit tevoren.

air-conditioning_image

De klimaatregeling is een gesloten systeem dat fungeert via drukverschillen en verandering van toestand van het koelgas dat door het hele circuit loopt.
Hierbij zijn vele onderdelen betrokken:

  • de compressor comprimeert en zuigt de koelvloeistof aan, wijzigt de toestand en temperatuur ervan (van lage druk en lage temperatuur tot hoge druk en hoge temperatuur);
  • de condensator voert de warmte naar buiten af en doet het koelmiddel condenseren, dat vervolgens overgaat van gasvorm naar een vloeistof;
  • het koelmiddel stroomt door de droogfilter dat vocht absorbeert en onzuiverheden verwijdert;
  • vervolgens bereikt het koelmiddel de expansieklep, waar het een drastische drukval en temperatuurverlaging ondergaat;
  • in de verdamper wordt de koelvloeistof opnieuw omgezet van een vloeistof in een gasvormige toestand. Dit absorbeert warmte en verlaagt de temperatuur van de lucht die in het interieur via de ventilatiegaten wordt aangevoerd.
Contact opnemen met de dealer voor:
Afspraak Offerte Informatie

Nadat de cyclus voltooid is, wordt het koelmiddel terug aangezogen door de compressor. Alle onderdelen zijn aangesloten met starre leidingen.

De klimaatregeling wordt ook ondersteund door twee motorgestuurde ventilatoren: een radiatorventilator en een ventilator voor het interieur.
 
Voordat de lucht in het voertuig terecht komt via de ventilatieopeningen, wordt het gefilterd door de interieurfilter dat vervuilende deeltjes verwijdert en, bij gebruik van actieve koolfilters, ook schadelijke gassen en onaangename geuren.

De compressorOntdek

CondensatorOntdek

DROOGFILTEROntdek

ExpansieklepOntdek

VerdamperOntdek

Wist u dat?

Airconditioning of klimaatregeling?

Airconditioning of klimaatregeling?

Een airconditioner is een apparaat dat alleen kan worden gebruikt om te koelen, terwijl bij klimaatregeling de lucht zowel gekoeld als verwarmd kan worden. Bij airconditioning worden de eigenschappen van gassen benut, die opwarmen of afkoelen wanneer ze aan verschillende drukken en fysieke stress onder hevig zijn. Er zijn verschillende types beschikbaar, afhankelijk van de gebruikswijze:

  • handmatig: alle aanpassingen vallen onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker;
  • halfautomatisch: waarbij de automatische regeling beperkt is tot de temperatuur en de ventilatiesnelheid;
  • automatisch: waarbij het debiet, temperatuur en ventilatiesnelheid volledig worden beheerd door een regeleenheid.

Afhankelijk van het aantal zones die individueel kunnen worden aangepast, zijn er enkele zone, dubbele-zone, triple-zone en vier-zone klimaatregelsystemen beschikbaar.

Gemeenschappelijke temperatuur

Gemeenschappelijke temperatuur

Als een ventilator wordt ingeschakeld in een kamer, heeft de bewegende lucht dezelfde temperatuur als de stille lucht, maar de aangevoerde lucht voelt wel koeler aan. Bovenop een berg, waar de lucht nul graden is, voelt het in de zon gemakkelijk warm aan. Ongeacht de temperatuur die door de thermometer wordt gemeten, bepaalt de vochtigheid of we kouder aanvoelen bij lagere temperaturen en warmer bij hogere temperaturen. De gevoelstemperatuur die we waarnemen is niet alleen een kwestie van temperatuurmeting. De meest geavanceerde klimaatregelsystemen werken volgens het principe van gemeenschappelijke temperatuur, d.w.z. het complexe beheer van de gevoelstemperatuur, om ervoor te zorgen dat de inzittenden van een optimale temperatuur kunnen genieten. Ze werken met behulp van algoritmen, die het klimaatregelsysteem laten functioneren op basis van verschillende factoren die door speciale sensoren worden gedetecteerd, en waarmee het systeem klimaatveranderingen kan anticiperen en compenseren in en uit de passagiersruimte.

Lekdetector voor storingen
 

Lekdetector voor storingen<br/> 

Een van de meest voorkomende oorzaken van functionele storingen bij klimaatsystemen is de inefficiënte doorstroming in het koelcircuit, die de hoeveelheid koelgas progressief reduceert, waardoor een geleidelijke prestatievermindering tot een complete uitval kan worden veroorzaakt. In deze gevallen moet nauwkeurige lekdetectie worden uitgevoerd op alle onderdelen van het systeem.

Er zijn verschillende soorten lekdetectie mogelijkheden: contraststoffen die worden toegevoegd aan de koelvloeistof en UV-lampen die de contraststoffen zichtbaar maken; elektronische sensoren die een akoestisch signaal afgeven wanneer een lek wordt gedetecteerd, hoe klein ook, ook op moeilijk bereikbare plaatsen; sproeistoffen die in vloeibare toestand op het punt waar de verminderde doorstroom plaatsvindt worden gespoten, die schuim vormen dat reageert met het koelgas. Tot slot is er ook lekdetectie d.m.v. stikstof, een nuttige techniek zowel bij het doorspoelen van het systeem als bij het controleren van de doorstroming, uitgevoerd met behulp van speciale spoelkits voor klimaatregelsystemen.

Lancia tips

​Om ervoor te zorgen de klimaatregeling altijd efficiënt is, moet u het vaak gebruiken, ook in de winter. De klimaatregeling is een apart systeem, met een eigen motor (compressor), warmtewisselaars (condensator en verdamper), filters en leidingen, en dit systeem staat continu onder druk, ook wanneer het niet wordt geactiveerd.
In elk seizoen, speelt het systeem een rol bij de verbetering van de rijveiligheid: door het ontvochtigen van de lucht die in de passagiersruimte komt, voorkomt het dat de ruiten beslaan, wat vooral irritant kan zijn in de herfst en in de winter.
Na een lange reis, vooral op regenachtige en vochtige dagen, is het raadzaam om in de ventilatoren enkele minuten op volle toeren te doen draaien alvorens de motor stil te zetten. Schakel hiervoor gewoon de klimaatregeling uit en laat alleen de ventilatie ingeschakeld. Hierdoor kunnen de verdamper en de ventilatoren drogen en kunnen de passagiers wennen aan de buitentemperatuur. Het beperkt ook de vorming van schimmels en bacteriën veroorzaakt door vocht, wat kan leiden tot onaangename geuren en allergische reacties. Regelmatige vervanging van de interieurfilter is van cruciaal belang voor het behoud van schone lucht in het interieur.

Voor een optimaal thermisch comfort en om thermische schokken te voorkomen, vooral in de zomer, mag de klimaatregeling nooit op een te lage temperatuur worden geprogrammeerd. Idealiter mag het verschil tussen de omgevingstemperatuur en de temperatuur in de auto niet meer dan 6 - 7°C bedragen.
Richt de koele luchtstroom omhoog en niet direct op het lichaam. Hierdoor kan de zwaardere koele lucht beter mengen met de lichtere warme lucht.

Om optimale prestaties van de klimaatregeling te garanderen, is het raadzaam om het koelgas elke twee jaar opnieuw bij te vullen.

air-conditioning_image

Zelfdiagnose

Als u een vermindering van de prestaties en koelvermogen van de klimaatregeling merkt, kan het nodig zijn om een lekdetectie uit te voeren en koelgas bij te vullen. In elk geval is het raadzaam het gas elke twee jaar bij te vullen.

Als na een reis met ingeschakelde airconditioning zich een waterplas onder de voorkant van uw voertuig vormt, is dit geen probleem: het zijn druppels afkomstig van de verdamper die vorstvorming op de panelen doet smelten.

Als uw ramen vaak zijn beslagen, ook bij ingeschakelde klimaatregeling, kan de luchtstroom in de passagiersruimte te laag zijn. Indien het interieurfilter overbelast is door opgenomen onzuiverheden of voor langere tijd verstopt is, moet het worden vervangen.