Filters

Accu

Remmen

Ruitenwissers

Schokdempers en wielophanging

Banden

Lamp

Verlichting

Carrosserie

Klimaatregelsysteem

Radiateur en verwarmingssysteem

Achteruitkijkspiegels

Distributiesysteem

Bougies

Koppeling

Wat is dit?

filters_whatitis_image

Afhankelijk van de toepassing, bieden filters verschillende soorten bescherming en voordelen voor de passagiers, het voertuig zelf en het milieu.

 • Interieurfilter: Deze filter reinigt de lucht die via de leidingen van de verwarming en de klimaatregeling in het interieur komt. Het biedt actieve bescherming tegen pollen, fijn stof en andere schadelijke stoffen.
 • Luchtfilter: Dit beschermt de motor van de auto tegen stof in de lucht, zodat contaminatie van het verbrandingsproces voorkomen wordt.
 • Oliefilter: Dit reinigt de motorolie in een continue cyclus door alle onzuiverheden die door slijtage van bewegende onderdelen vrijkomen, evenals vaste deeltjes en verbrandingsresten, tegen te houden.
 • Dieselfilter: Dit vangt vaste of vloeibare onzuiverheden in de brandstof op om de kwaliteit ervan te verbeteren en te zorgen voor optimale motorprestaties.

Contact opnemen met de dealer voor:
Afspraak Offerte Informatie

INTERIEURFILTERSOntdek

FIJNSTOFFILTERS VOOR HET INTERIEUROntdek

GECOMBINEERDE FIJNSTOF- EN ACTIEVE KOOLSTOFFILTERS VOOR HET INTERIEUROntdek

LUCHTFILTEROntdek

OliefilterOntdek

DieselfilterOntdek

Wist u dat?

Het tunneleffect
 

Het tunneleffect<br /> 

Vooral in grote stedelijke agglomeraties vormen uitlaatgassen van lange rijen voertuigen een onzichtbare "tunnel" van verontreinigende stoffen om hen heen. Roet, stof, uitlaatgassen en onaangename geuren worden letterlijk in het interieur van de wachtende voertuigen gezogen, waar ze de neiging hebben om zich op te hopen.

Zonder de bescherming die door de topkwaliteit Mopar®, interieurfilters wordt geleverd, kan de concentratie van uitlaatgassen in uw voertuig zelfs een niveau bereiken dat zes keer hoger ligt dan het niveau dat meetbaar is aan de kant van de weg buiten de auto.

Eenvoudige regels voor een ecologischer rijgedrag

Eenvoudige regels voor een ecologischer rijgedrag

In combinatie met het juiste onderhoud van uw auto, kunnen de volgende eenvoudige regels u helpen het brandstofverbruik tot 25% te verminderen voor benzineauto's en tot 20% voor dieselauto's, en de gemiddelde CO2-uitstoot te verminderen met ongeveer 15 gram voor elke afgelegde kilometer.

 • Rijd in de hogere versnellingen en geef voorzichtig gas, kom nooit boven de 3.000 tot 3.500 toeren per minuut.
 • Houd uw banden op de juiste spanning.
 • Matig uw snelheid.
 • Zet de motor af wanneer u stopt.
 • Maak gebruik van de motorrem.
 • Matig uw gebruik van de airconditioning.
 • Vervang regelmatig de luchtfilter.
 • Vervang de motorolie en het oliefilter op de aangegeven tijdstippen.

Meer dan 95% waterscheiding

Meer dan 95% waterscheiding

De originele door Mopar® geleverde dieselfilters zijn voorzien van een synthetisch filtermedium dat meer dan 95% van de waterdeeltjes in diesel opvangt (in overeenstemming met de nieuwste internationale norm, ISO TS 16332). Ze beperken dus het risico op corrosie van de verstuivers.

Dankzij de unieke geometrie van de meer dan 2.000 concentrische lagen van speciale synthetische vezels met variërende porositeit, en dankzij de eigenschappen van het polymeer waaruit het filter bestaat, kunnen originele Mopar®  filters gebruik maken van het principe van coalescentie om water van brandstof te scheiden. Het gedrag van water in dieselbrandstof is vergelijkbaar met dat van olie in water: kleine deeltjes hebben de neiging om samen te klonteren. Wanneer deze waterdeeltjes groot genoeg worden, vallen zij naar beneden onder invloed van de zwaartekracht. Het water kan dus verzameld worden in een reservoir waaruit het later verwijderd kan worden.

Lancia tips

Vervang de lucht-, olie- en dieselfilter van uw auto op de aangegeven tijdstippen, volgens het specifieke geprogrammeerde onderhoudsschema voor elk model, om uw motor efficiënt te laten functioneren en het brandstofverbruik te minimaliseren.

De vraag naar interieurfilters is gedurende het hele jaar aanwezig, in aanvulling op vervanging wegens onderhoud, uitgevoerd om optimale klimaatomstandigheden te verzekeren, wat in de zomer bijzonder nuttig en aanbevolen is. Het pollenprobleem is bijzonder ernstig tijdens de warme periode tussen de lente en de herfst; in de zomer kunnen hoge ozonconcentraties onaangename irritatie veroorzaken; in de winter zijn PM10-deeltjes in hoge concentraties aanwezig en hebben de ramen de neiging om te beslaan.

Wacht niet op de lente! Uw interieurfilter biedt belangrijke bescherming het hele jaar door, dus er zijn tal van goede redenen om het te vervangen, ongeacht het seizoen.

Om de luchtkwaliteit in uw voertuig te verbeteren raden wij aan om de interieurfilter te vervangen, eens per jaar of gemiddeld om de 15.000 km.

filters_advices_image

Voor all-round onderhoud, bied Mopar® Vehicle Protection u onderhoudspakketten aan met vervanging van de meest slijtagegevoelige onderdelen alsook geprogrammeerd onderhoud. Mopar® Vehicle Protection onderhoudsplannen vormen een bescherming tegen onverwachte onderhoudskosten en mogelijke prijsverhogingen, aangezien elk plan een vaste korting op originele onderdelen tijdens de geldigheidsduur van het plan biedt.

Zelfdiagnose

Uw interieurfilter moet gecontroleerd en waarschijnlijk vervangen worden indien:

 • er een onaangename geur wordt geroken wanneer de verwarming of de airconditioning ingeschakeld wordt;
 • u voelt dat er minder lucht binnenkomt;
 • de airconditioning of het klimaatregelsysteem het interieur niet kan koelen;
 • de ruiten constant beslagen zijn;
 • vuil en stof zich snel op het dashboard ophopen.
Pas op voor een verstopt oliefilter! Als uw oliefilter verstopt raakt met onzuiverheden, opent de bypass-klep en stroomt er niet langer olie door de filter. Dit betekent dat uw motor niet langer beschermd is; vervuilde olie zal rond de motor worden gepompt, wat de slijtage van zijn bewegende onderdelen versnelt.

Om schade aan de motor te voorkomen, die veel duurder is dan een nieuw filter, dient u te bedenken dat:

 • de oliefilter moet worden vervangen elke keer dat u de olie ververst;
 • regelmatige controle en verversing van de olie op de opgegeven tijdstippen, de levensduur van uw motor verlengt.