Carrosserie

Accu

Filters

Ruitenwissers

Schokdempers en wielophanging

Banden

Lamp

Verlichting

Remmen

Klimaatregelsysteem

Radiateur en verwarmingssysteem

Achteruitkijkspiegels

Distributiesysteem

Bougies

Koppeling

Wat is dit?

carbody-whatitis_image

De carrosserie van uw auto is ontwikkeld als een integraal onderdeel van het passieve veiligheidssysteem van uw voertuig, om een optimale bescherming voor zowel voetgangers als de inzittenden van het voertuig te waarborgen.
 
De carrosserie bepaalt ook de stijl van het voertuig en is ontworpen en vervaardigd om zijn eigenschappen op lange termijn te behouden: om roestvorming te voorkomen zijn de panelen vooraf aan beide zijden voorzien van een zinklaagdikte tussen 7 en 10 μm, en vervolgens voorzien van een cataforese-coating.  Voor de afwerking van het lakwerk wordt gebruik gemaakt van een primer en aflak.

Tijdens de ontwikkelingsfase wordt een scala aan experimentele controles uitgevoerd, waarbij de onderdelen worden blootgesteld aan versnelde corrosietests. Deze tests simuleren de meest ernstige en veeleisende gebruikscondities in natte/koude gebieden.

Contact opnemen met de dealer voor:
Afspraak Offerte Informatie
Al deze processen zorgen voor een hoge weerstand tegen corrosie: de structurele elementen van het plaatwerk van het voertuig zijn gegarandeerd tegen doorroesten van binnenuit.

De carrosseriegarantie dekt reparatie en/of vervanging van het plaatwerk dat is beschadigd door doorroesten van binnenuit, en is geldig voor een periode van 8 jaar vanaf het moment dat het voertuig wordt afgeleverd aan de klant. De lakgarantie duurt 3 jaar.

Controleer uw garantiehandleiding voor de specifieke voorwaarden die van toepassing zijn in uw land.

Als u vervangingsonderdelen nodig hebt, verkies dan origineel Mopar® plaatwerk die speciaal is ontworpen voor uw Lancia auto.

MotorkapOntdek

BUMPERSOntdek

SpatbordenOntdek

Dwarsbalken voor en achterOntdek

Crash BoxOntdek

Dempingsblokken of schokdempersOntdek

ZijportierenOntdek

Wist u dat?

Mechanische weerstand

Mechanische weerstand

De portieronderdelen die de voornaamste rol vervullen bij het absorberen van de energie die vrijkomt bij een zijdelingse botsing hebben een extreem hoge mechanische weerstand. Om ze permanent te verkreukelen is een druk van 1500 MPa (megapascal) nodig. Om u een idee te geven, dit stemt overeen met het gewicht van een economy class auto geconcentreerd op de kop van een punaise!

Bij een ongeval

Bij een ongeval
Na een ongeluk bij lage snelheid, ongeacht of uw voertuig ergens tegenaan rijdt of wordt aangereden, kan het lijken alsof er zeer weinig schade aan het voertuig is. Meestal zijn na een aanrijding bij lage snelheid alleen lichte krassen op de bumper zichtbaar. In feite is het mogelijk dat hoewel dit niet met het blote oog kan worden gezien, de dwarsbalken de energie van de impact volledig hebben opgevangen, waardoor ze bij een volgende aanrijding mogelijk niet meer zo efficiënt zijn.

Door uw dwarsbalk in perfecte staat te houden, wordt de veiligheid van uw voertuig vergroot: van alle onderdelen die een sleutelrol spelen in de passieve veiligheid van het voertuig, is dit het eerste element dat op de proef wordt gesteld bij een aanrijding.

Bestendigheid

Bestendigheid

Originele Mopar® onderdelen behouden hun esthetische en functionele kenmerken op lange termijn, dankzij:

  • mathematisch geconstrueerde vormen die zorgvuldig zijn bestudeerd en ontwikkeld om de juiste injectiepunten te bepalen, wat van groot belang is voor de inperking van materiaalvervorming op lange termijn. Aanspuitkanalen die worden bepaald door de juiste positionering van de injectiepunten voor het materiaal tijdens het gietproces voor een maximale homogeniteit en compactheid.
  • De hoge kwaliteit van de materialen, noodzakelijk om te voldoen aan de strenge Lancia typegoedkeuringstests. De kwaliteit van het materiaal is van cruciaal belang voor de effectabsorptie en voor de perfecte hechting van de lak.
  • De juiste dikte van de kunststof, waarmee we de vereiste doelstellingen inzake flexibiliteit kunnen bekomen. Bumpers moeten bestendig zijn tegen temperatuurschommelingen en moeten hun oorspronkelijke ontwerpafmetingen behouden. Geprogrammeerde kreukelzones dienen echter te worden gewaarborgd in geval van botsing.

Lancia tips

Het motorkapslot is voorzien van een veiligheidshaak waarmee wordt voorkomen dat de motorkap ook indien deels ontgrendeld kan worden geopend. Houd de vergrendelingsmechanismen steeds schoon en efficiënt. Dit is een extra troef voor een veiligere reis.

Als uw voertuig is uitgerust met een actieve motorkap voor voetgangersveiligheid, vergeet dan niet om het systeem regelmatig te laten onderhouden zoals aangegeven in het instructieboek.

Na een klein ongeval, moet u de toestand van de dwarsbalken zorgvuldig laten controleren om ervoor te zorgen dat hun doeltreffendheid wordt gehandhaafd bij een volgend ongeluk. Door een dwarsbalk, ook slechts in geringe mate vervormd, te vervangen kan worden voorkomen dat later andere onderdelen moeten worden hersteld of vervangen.

De portieren zijn ontworpen en getest om langdurige optimale werking te verzekeren. Voor een optimaal behoud van de werking van het portier, raadpleeg de aanwijzingen in het instructieboek. Om de werking van de portieren gedurende de hele levensduur van het voertuig doeltreffend te houden, volstaan enkele eenvoudige maatregelen:

  • vermijd het bruusk openen of het laten stuiteren van portieren op de scharnieren: dit zet het scharniergebied van het portierframe en het chassis onder zware stress;
  • vermijd het bruusk sluiten van het portier, vooral bij volledig geopende portierramen;
  • het is raadzaam om af en toe met een vochtige doek de buitenste  bekleding op het portier en het chassis te reinigen. Zo verwijdert u het stof dat zich ophoopt tussen het gesloten portier en de bekleding, waardoor de schurende werking van de stof op de portieren en de bekleding wordt voorkomen;
  • voertuigen mogen nooit vooruit worden geduwd door aan de geopende portieren te duwen.
Om optimale prestaties te garanderen raden we alleen originele Mopar® plaatwerkdelen voor uw Lancia auto aan.