Achteruitkijkspiegels

Accu

Filters

Ruitenwissers

Schokdempers en wielophanging

Banden

Lamp

Verlichting

Carrosserie

Klimaatregelsysteem

Remmen

Radiateur en verwarmingssysteem

Distributiesysteem

Bougies

Koppeling

Wat is dit?

mirrors_whatitis_image

De buitenspiegels zijn veel complexer dan men zou vermoeden. Een originele buitenspiegel ondergaat meer dan honderd verschillende typen van functionele, omgevings-en duurzaamheidsproeven.

Innovaties ontworpen om de rijveiligheid te verbeteren, worden gecombineerd met onderzoek naar steeds meer gesofisticeerde bijkomende oplossingen, zoals temperatuursensoren, spiegelverwarming, elektrisch inklapbare spiegels, ingebouwde richtingaanwijzers en positiegeheugen. Dit alles zorgt ervoor dat buitenspiegels een belangrijk onderdeel van uw rijcomfort zijn.

Ze hebben echt een breed scala aan functies:

Contact opnemen met de dealer voor:
Afspraak Offerte Informatie
 • Verstelling
  Om de buitenspiegels te verstellen dient u in het voertuig te stappen om uw zicht te optimaliseren, waarbij het uitsteken van de zijkanten van het voertuig tot een minimum wordt beperkt. Met de tijd is spiegelverstelling geëvolueerd van handmatig tot mechanisch, waarbij met behulp van een hendel in het voertuig de metalen kabels kunnen worden bediend die zijn aangesloten op de verschillende componenten van de buitenspiegel. Tegenwoordig is spiegelverstelling voornamelijk elektrisch geregeld, met een joystick die een kleine elektromotor stuurt die alleen het reflecterende oppervlak aanpast.
 • Inklappen
   Met deze functie kunt u de buitenspiegels naar binnen doen klappen, zodat ze kunnen worden afgesloten bij een ongeval, om schade aan mensen of dingen te voorkomen of om beter te kunnen manoeuvreren in kleine ruimtes. De buitenspiegels kunnen met deze joystick handmatig of elektrisch worden ingeklapt om de reflector te verstellen, die ook fungeert als elektrisch inklapmechanisme.
 • Constructie
  Originele buitenspiegels zijn ontworpen met constructiematerialen, zoals kunststof en metaal. Dit voorkomt trillingen, zorgt voor de stabiliteit van het gereflecteerde beeld, en optimaliseert veiligheid en rijcomfort. De structurele stevigheid wordt gegarandeerd door zorgvuldige berekeningen die tijdens de ontwerpfase worden gemaakt.
 • Stijl
  De stijl van de buitenspiegel is aangepast aan die van het voertuig. Voor een duurzaam behoud van de esthetische eigenschappen, voldoen de gebruikte materialen van de originele onderdelen aan alle bestendigheidseisen tegen zonlicht, regen en temperatuurschommelingen. Om aerodynamisch windgeruis te minimaliseren, zijn afdichtingen aangebracht rond de zone waar de spiegel aan het portier is bevestigd: deze afdichtingen hebben ook nog eens aparte esthetische functies.
 • Verlichting
  De buitenspiegels kunnen ook worden geleverd met ingebouwde richtingaanwijzers met gloeilampen of LED's.
 • Zicht
  Uw zicht wordt gegarandeerd door het reflecterende oppervlak, bestaande uit een bolle ruit die uw zichtbaarheidshoek vergroot. Een stuk glas met twee krommingstralen (een sferisch deel en een asferisch gedeelte naar buiten toe) minimaliseert de dode hoek; beide gedeelten worden gescheiden door een verticale lijn. Vroeger deden buitenspiegels de hoogte en de breedte van het voertuig aanzienlijk toenemen; tegenwoordig hebben alle voertuigen buitenspiegels aan beide kanten.

Wist u dat?

Ontwerpkenmerken

Ontwerpkenmerken

De kappen waren ooit puur functionele elementen, maar zijn intussen uitgegroeid tot belangrijke onderdelen van het ontwerp van het voertuig. Om uw voertuig naar eigen smaak aan te passen, kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment van originele accessoires met kappen verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en afwerkingen.

Ontdek het Mopar® assortiment van accessoires.

Spiegelverwarming

Spiegelverwarming

Om het beslaan van of de aanwezigheid van ijs op de spiegels te voorkomen, zijn veel buitenspiegels voorzien van een verwarmende structuur die een optimaal zicht in enkele minuten verschaft. Het verwarmingselement, indien aanwezig, wordt geactiveerd met dezelfde toets als voor de achterruitverwarming.

Assemblage en onderdelen

Assemblage en onderdelen

Original Mopar® buitenspiegels zijn zowel verkrijgbaar als complete sets alsook als afzonderlijke onderdelen: Erkende Lancia dealers kunnen de spiegel, de kappen en de bekleding als afzonderlijke componenten leveren, afhankelijk van de benodigde aard van de reparatie.

Lancia tips

Originele buitenspiegels zijn net als andere producten vervaardigd voor massaproductie goedgekeurd door het Ministerie van Verkeer, met certificatie inzake veiligheid, beeldkwaliteit en gedrag bij een ongeluk.
 
Wendt u zo nodig tot een erkende Lancia-dealer en zorg ervoor dat er altijd originele onderdelen worden gekozen, want alleen deze onderdelen garanderen dezelfde efficiency als de onderdelen die op een nieuwe auto zijn gemonteerd.

mirrors_adivces_image