Accu

Remmen

Filters

Ruitenwissers

Schokdempers en wielophanging

Banden

Lamp

Verlichting

Carrosserie

Klimaatregelsysteem

Radiateur en verwarmingssysteem

Achteruitkijkspiegels

Distributiesysteem

Bougies

Koppeling

Wat is dit?

batteries_whatitis_image

De accu is een accumulator, een energiereservoir die ons instaat stelt het voertuig te starten en vermogen te leveren aan de boordinstrumenten. Tegenwoordig is de accu een van de belangrijkste onderdelen die de juiste werking van de elektrische onderdelen en elektronische systemen van de auto bepaalt.
Originele accu's van Mopar® zijn ontwikkeld voor de optimale elektrische integratie: een efficiënt en evenwichtig systeem gemaakt in overeenstemming met de specifieke kenmerken van uw Lancia.

Contact opnemen met de dealer voor:
Afspraak Offerte Informatie

Accu'sOntdek

Start&Stop accu'sOntdek

Wist u dat?

Ze houden niet van de kou

Ze houden niet van de kou

Als de winter nadert of de lagere temperaturen, kan een zwakke accu niet voldoende energie leveren om een koude motor te starten.

De beste preventieve maatregel is om elk jaar de accu en het laadsysteem te controleren, teneinde volledige efficiëntie tijdens de winter te garanderen. Alle Lancia Geautoriseerde Dealers of Servicecentra kunnen de efficiëntie van uw accu controleren met behulp van het diagnosetoestel. Een speciale tester die de interne weerstand van de accu meet, en zowel de laadstatus als de resterende deugdelijkheid en efficiëntie van de accu kan beoordelen.

Als de accu van een voertuig voorzien van Start&Stop technologie vervangen moet worden, dan adviseren wij u de aanwijzingen in het instructieboek zorgvuldig op te volgen.

Grotere energie-efficiëntie

Grotere energie-efficiëntie

Start&Stop accu's zijn ontwikkeld en gecertificeerd om het hoofd te bieden aan een groter aantal malen starten in vergelijking met een standaardaccu.

Stroom leveren aan elektrische voorzieningen terwijl de motor uitgeschakeld is vereist frequenter laden in vergelijking met standaardtoepassingen en vereist een hogere elektrische stroom tijdens het opladen; om de juiste status te herstellen en het Start&Stopsysteem snel in te schakelen, een hogere laadacceptatie is vereist. De actieve positieve en negatieve materialen in originele Start&Stop accu’s zijn geoptimaliseerd om de algemene laadacceptatie te vergroten.

Intelligente accusensor

Intelligente accusensor

Voertuigen met Start&Stop zijn uitgerust met een IBS (Intelligent Battery Sensor) die in de accu is ingebouwd, die de laadstatus en gezondheid van de accu beoordeelt. Deze twee parameters bepalen de in- en uitschakeling van de functie van het Start&Stopsysteem.

De IBS heeft een intern kenveld dat verbonden is met de speciale Start&Stop-accu geassembleerd als originele apparatuur: het gebruik van een andere accu kan leiden tot foute uitlezingen en onjuiste schattingen van de eerder genoemde parameters, waardoor de Start&Stop strategieën in de elektronica van het voertuig beïnvloed worden.

Daarom wordt geadviseerd de Start&Stop-accu's te vervangen door originele onderdelen met dezelfde technische eigenschappen als het oorspronkelijke systeem.

Lancia tips

Als u problemen begint te krijgen met het starten van uw voertuig, dan kan het noodzakelijk zijn om de accu te vervangen, omdat een accu die zijn levenseinde nadert niet meer in staat zou kunnen zijn om de door de dynamo geproduceerde energie op te slaan.

Om de levensduur van uw accu te verlengen:

  • moet u ervoor zorgen dat de portieren of andere zones van het voertuig, die aangesloten zijn op een sensor die de welkomsverlichting inschakelt, gesloten zijn en dat de plafondverlichting uitgeschakeld is;
  • houd elektrische apparaten zoals de geluidsinstallatie of waarschuwingsknipperlichten niet ingeschakeld terwijl de motor niet loopt, tenzij absoluut noodzakelijk, en in ieder geval slechts gedurende korte tijd;
  • laat het niveau van de accuvloeistof regelmatig controleren: gebruik van het voertuig terwijl het niveau te laag is kan de accu onherstelbaar beschadigen. Als het niveau uiterst laag is, ga dan naar een Geautoriseerd Lancia Servicecentrum;
  • controleer het ontstekingscircuit voor het begin van de zomer en winter om storingen te voorkomen die veroorzaakt kunnen worden door de veranderingen van seizoenstemperaturen: de prestaties van de accu worden minder tijdens hele koude en hele warme periodes;
  • laat uw voertuig jaarlijks controleren bij een Erkend Servicecentrum om een juiste spanning van uw accu te garanderen.

batteries_advices_image

Voorzichtig!
Accuvloeistof is uiterst giftig en corrosief. Laat uw accu altijd vervangen door het team professionals bij Lancia's Geautoriseerde Servicecentra, waar de oude accu op milieuvriendelijke wijze als afval verwerkt zal worden.

Zelfdiagnose

De eerste aanwijzing is het  waarschuwingslampje met het accusymbool dat gaat knipperen als de motor loopt, met name bij acceleratie met de motor in neutraal. Wanneer het voertuig in beweging is, gaan de indicaties en lampjes met storingen werken, tot de motor wordt afgezet.

De auto zal moeite hebben met starten en er zullen storingen zijn in de elektrische componenten.